An Additive Mix

Light Installation (T8 fluorescent bulbs, cellulose gels, polycarbonate sleeves, mirror, wood, metal frame)
1000cm (L) x 500cm (W) x 240cm (H)
2015

Liz West's light installation takes centre stage in an exhibition at the National Media Museum, celebrating the UNESCO International Year of Light.

This newly commissioned work comprises a purpose-built 10m x 5m room containing 250 coloured fluorescent tubes combined with ‘infinity’ mirrors. Titled An Additive Mix, it takes the principle that white light is composed of different colours of the spectrum (additive colours) and places people in the centre of the phenomenon; saturating them in individual hues that collectively create an intense white glow in a seemingly endless space.

An Additive Mix, West’s largest commission to date, turns this occurrence in natural science on its head; reassembling the diffracted colours of the rainbow and projecting them to ‘infinity’ as visitors explore.

Photographs © Stephen Iles